junho 08, 2009

EL VIOLONCEL-LISTA JAPONÈS TAKEICHIRO HIRAI REALITZA UN CONCERT-HOMENATGE A PAU CASALS - 13 de JUNY - 22 H - AUDITORI PAU CASALS - VENDRELL

191_1.jpg

El llegendari deixeble japonès de Pau Casals, TAKEICHIRO HIRAI, farà un concert en homenatge al Mestre, el dissabte 13 de juny a les 22h, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Actuarà acompanyat del seu fill i pianista Motoki Hirai i interpretaran obres de Bach, Schumann, Granados, Casals i Davidov.
Takeichiro Hirai va conèixer Pau Casals el 1957 a Puerto Rico i va tenir l’oportunitat d’estudiar-hi durant cinc anys. Casals es va convertir en el seu protector i va tenir una gran influència en la seva carrera tant des del punt de vista musical com humà. El 1961 va fer el seu debut a Tòquio sota la direcció de Pau Casals, amb els concerts de Dvorak, Schumann, Lalo i Boccherini. Al llarg de la seva carrera musical, va tocar amb les orquestres més reconegudes en auditoris tan importants com el Musikverein (Viena), el Concertgebouw (Amsterdam), el Wigmore Hall (Londres), la Salle Gaveau (París) i el Carnegie Hall (Nova York).

Igualment, ha estat mereixedor del primer premi del Japan Music Competition (1954) i del Premi Extraordinari del Primer Concurs Internacional de Violoncel Pau Casals de París (1957). Takeichiro Hirai també ha estat un actiu compositor d’obres simfòniques, música de cambra, música coral i lieder. Fins al 2003, va ser el director de l’associació de compositors i autors del Japó. Actualment, està fent una gira per Europa amb el seu fill Motoki Hirai, pianista.

Al vestíbul de l’Auditori, s’exposaran diversos documents originals de la relació entre els dos músics, que es conserven a l’Arxiu de la Fundació Pau Casals.

Pau Casals va dir d'ell “Un músic complet amb una tècnica i un gust excepcionals. Ell serà el meu successor.”

Per a més informació i reserves, podeu trucar al telèfon 977 68 34 68 o escriure un correu electrònic a auditoripaucasals@elvendrell.net

Publicado por vm em junho 8, 2009 09:21 PM
Comentários